De waarnemend President van het Hof van Justitie Mr. Iwan Rasoelbaks heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de Vice – President van de Republiek Suriname, Z.E. Ronnie Brunswijk.

Tijdens dit bezoek, op maandag 02 november 2020, heeft de wnd president van het Hof het beleidsdocument 2020 – 2025 getiteld “SPEERPUNTEN VAN BELEID VAN DE RECHTSPRAAK” aangeboden aan de Vice – President. Dit document werd formeel gepresenteerd bij de opening van het zittingsjaar van het Hof van Justitie op 02 oktober 2020, alwaar Vice – President Brunswijk eveneens aanwezig was.

De Vice – President heeft dit document met genoegen ontvangen en heeft aangegeven de Rechtsstaat zo volledig mogelijk te zullen ondersteunen. Zo heeft de RvM onder leiding van de Vice – President op 07 oktober 2020 de voordrachten van een zestal rechters goedgekeurd. De procedure van beëdiging en installatie is in volle gang. Partijen beseffen beiden dat het een moeilijke financiële tijd is in Suriname, maar hebben elkaar beloofd dat “? ????? ?? ??? ????”. Zij kijken tevreden terug naar dit gesprek meldt Directoraat Volkscommunicatie.