Leden van de Recherche van regio Midden hebben op vrijdag 20 november aan de Poerwodadiweg ter hoogte van de De Craneweg een vluchtauto klemgereden. In het voertuig zaten de twee roofverdachten en wel de gebroeders R.O. (29) en de 27-jarige Q.O.

De gebroeders O. worden ervan verdacht zich eerder op diezelfde dag schuldig te hebben gemaakt aan diefstal middels geweldpleging bij een supermarkt aan de Magentakanaal- en de Mopentiboweg en vervolgens bij een supermarkt aan de Helena Christinaweg.

Onderzoek wees uit dat de twee verdachten de winkelzaak aandeden en een aantal spullen wegnamen. Bij de kassa weigerden zij het verschuldigde bedrag te betalen. Er ontstond hierdoor een woordenwisseling tussen de twee zogenaamde klanten en de winkeliers die uitmondde in een vechtpartij. Hierna verlieten zij de plek met medeneming van persoonlijke spullen van de winkeliers.

De slachtoffers van de eerste supermarkt liepen geen noemenswaardige letsels op, terwijl bij het tweede geval een slachtoffer bewusteloos was en een andere een barst wond op zijn hoofd heeft opgelopen. Per ontboden ambulance werden de gewonden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het slachtoffer met de barst wond op zijn hoofd is in kritieke toestand opgenomen op de Intensive Care van de ziekeninrichting.

Hun buit dat bestond uit 3 mobiele telefoontoestellen en 2 gouden halskettingen zijn terecht. In het voertuig dat in beslag is genomen werden maskers, een mes, een houwer en een werktuig waarmee er inbraak kan worden gepleegd, aangetroffen en in beslag genomen.Het vermoeden bestaat dat dit duo meerdere strafbare feiten op hun naam hebben staan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de gebroeders O. in verzekering gesteld.Het onderzoek in beide zaken, die zich hebben voorgedaan in het verzorgingsgebied van de politie van het ressorten Santo Boma en de Nieuwe Grond, zijn overgedragen aan de recherche van regio Midden.