De politie van Brownsweg kreeg op zaterdag 31 oktober de melding van een vechtpartij in een winkel bij de goudzoekersnederzetting te Villa Brazil, Bij aankomst van de politie op de locatie bleek het te gaan om een vechtpartij tussen een groep Vietnamezen en groep Marron-arbeiders. Op een bepaald moment verlieten de Marron-arbeiders de plek, alwaar de Vietnamezen zelfs wonen. Na enige tijd kwamen de Marron-arbeiders terug naar de locatie en gooiden twee brandbommen op het winkelpand.

De Vietnamees Huy Than Van die op dat moment lag te slapen liep hierdoor ernstige brandwonden op over zijn lichaam. Het slachtoffer werd afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en werd ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care. Het onderzoek resulteerde op maandag 2 november in de aanhouding van de 35-jarige G.O. en E.C. (36).

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten ingesloten. Het slachtoffer Huy is op vrijdag 20 november ten gevolge van de brandverwondingen in de ziekeninrichting komen te overlijden. Het ontzielde lichaam van Huy is eveneens na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.