De Amerikaanse defensiefunctionaris Craig Stephen Faller is hedenmorgen in Suriname gearriveerd. Admiraal Faller doet Suriname aan voor een eendaags bezoek. Hij is de hoogste militaire leider van het Southern Command van de Verenigde Staten van Amerika. De hooggeplaatste militair heeft buurland Guyana aangedaan alvorens hij zijn reis naar Suriname maakte.

Het bezoek van admiraal Faller kan geplaatst worden in het kader van de defensiesamenwerking tussen Suriname en de VS. Hij zal na aankomst een beleefdheidsbezoek brengen aan minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie, waarna er in de Membre Buku Kazerne een ontmoeting met de legerleiding volgt. Minister Mathoera gaf eerder al aan dat het cruciaal is dat de defensiesamenwerking tussen beide landen geïntensiveerd wordt. Admiraal Faller sluit zijn bezoek aan Suriname af met een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi.