Van links naar rechts: Directeur Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul, ODAD Volksgezondheid Tania Sanrochman Kioe-A-Sen, Awinash Karia, Rob Verhage, Minister Amar Ramadhin, Miriam Naarendorp, Jeetendra Jitan en Sascha Baal

De Geneesmiddelen Registratie Commissie, welke zich zal bezighouden met de effectiviteit, veiligheid en kwaliteit van de geneesmiddelen die zullen komen op de Surinaamse markt, is op dinsdag 6 januari 2021 geïnstalleerd door de minister van Volksgezondheid, Drs. Amar Ramadhin.

De Registratie Commissie welke als voorzitter heeft Dhr. Rob Verhage bestaat uit onafhankelijke deskundigen die de geneesmiddelen welke worden aangeboden ter registratie beoordeeld op de veiligheid en effectiviteit.

Er wordt hier gewerkt met data van de WHO, maar ook met analyses en onderzoeken van andere Registratie Commissies uit de regio. Er wordt prioriteit gegeven aan essentiële geneesmiddelen welke de meest belangrijke gezondheidsproblemen moet kunnen oplossen. Er zal gewerkt worden met de Nationale Geneesmiddelen Klapper welke aangeeft welke belangrijk zijn voor de gezondheid.

Het nieuwe vaccin voor Covid-19 is één van de essentiële geneesmiddelen die door deze Commissie onderzocht zal worden voor de Surinaamse markt. Er moet worden nagegaan of de vaccins die worden aangeboden voor registratie van goede kwaliteit zijn om goedgekeurd te worden.

Minister Ramadhin heeft alle vertrouwen in deze nieuwe Registratie Commissie en wenste de leden veel succes toe. Hij geeft verder aan dat het beleid rondom geneesmiddelen belangrijk is en ook de nodige aandacht zal krijgen vanuit het ministerie en vanuit de Registratie Commissie. In dit verband haalde hij aan dat op zeer korte termijn het onderdirectoraat Farmacie wordt ingesteld op het ministerie.

De overige leden van de Registratie Commissie zijn:

Mevr. Miriam Naarendorp (Ondervoorzitter)

Dhr. Jeetendra Jitan (Secretaris)

Mevr. Sascha Baal (Lid)

Dhr. Awinash Karia (Lid)