Bied de boeren aan de Cottica rivier een betere toekomst.De boeren aan de Cottica rivier in Suriname leven in armoede, onder andere door onzekere oogst van gewassen. De technieken die ze gebruiken zijn slecht voor de omgeving en nemen veel ruimte in. Onze missie is om alternatieven voor deze technieken te implementeren in de dorpjes.

In het kort houdt ons project het volgende in:Het implementeren van innovatieve, duurzame en efficiënte landbouwtechnieken bij gemotiveerde boeren in het dorp Pikien Santi.

Het geven van voorlichtingen over deze nieuwe landbouwtechnieken bij de boeren in dorpjes rondom Pikien Santi.Het stimuleren van het toerisme in Pikien Santi door het organiseren van tochten waarmee mensen ons landbouwproject kunnen bekijken.

We verzamelen geld in om trainingen te geven aan lokale boeren en duurzame landbouwtechnieken met boeren op te zetten die als voorbeeld zullen dienen in de trainingen.

Achtergrond

De ontbossing van het Amazone gebied gaat sneller dan ooit. Ook in Suriname worden grote delen van het Amazone oerwoud gekapt voor inefficiënte landbouw.In het oosten van Suriname, iets meer dan een uurtje rijden van Paramaribo, stroomt de Cottica rivier. Een van de dorpjes aan de benedenloop van deze rivier heet Pikien Santi en hier zal ons project plaatsvinden.

De leefomstandigheden van de lokale bewoners van de dorpjes in het omliggende gebied zijn niet goed. Er is weinig hoop voor een succesvolle toekomst en de jongeren vertrekken naar de stad. Boeren verbouwen groenten op kostgrondjes; echter is de oogst zo onzeker dat ze vaak alleen genoeg eten voor zichzelf hebben.

Stichting Boekoe is al jaren actief in om de levensstandaard van de lokale bewoners in dit dorp te verbeteren, en dit doen ze onder meer door duurzaam toerisme te ontwikkelen. Het gebied heeft toeristen veel te bieden: prachtige natuur, een rijke historie en een lokale back-to-basic beleving.

Het doel van het project is om efficiëntere landbouwtechnieken in de dorpjes te introduceren, niet alleen om de financiële positite van de inwoners te verbeteren, maar ook om de landbouw te verduurzamen. Daarnaast richten we ons op agrotoerisme. Vorig jaar zijn er in Pikien Santi al toeristische tochten georganiseerd door een vorige groep.

Wij gaan dit verder uitwerken en zullen reizen met toeristen uit Paramaribo organiseren naar het dorp om op deze manier een alternatieve bron van inkomsten voor de bewoners te creëren.

Bron: Pikien Santi