Het huis van Elisabeth Samson is verkocht. Op dinsdag 19 januari is de Stichting ‘Elisabeth Samson’s Huis’, officieel de rechtmatige eigenaar van dit monumentaal gebouw. De verkoop is mede tot stand gekomen door ondersteuning van Vice-President Ronnie Brunswijk. Het verkoopproces heeft erg lang geduurd.

Vanuit de notaris en de overheid waren tal van zaken die eerst in orde moesten worden gemaakt, alvorens tot de verkoop over te gaan.Vorig jaar bracht Cynthia Mc Leod een bezoek aan de VP. Tijdens dit bezoek deelde Mc Leod de VP mee, welke plannen de stichting heeft met het gebouw. Ook heeft zij de knelpunten aangehaald die de verkoop stagneerden.

De Vice-President heeft beloofd het deel van de regering spoedig in orde te maken en heeft de daad bij zijn woord gevoegd. Elisabeth Samson heeft geleefd van 1715 tot 1771 en was de eerste zwarte vrouwelijke miljonair van de Amerika’s. Ook is zij de eerste zwarte vrouw die in de koloniale tijd met een blanke man trouwde. Het huis van Elisabeth Samson is een van de gebouwen die staat op de wereld erfgoedlijst van de Unesco. Het stichtingsbestuur zal nu overgaan tot restauratie van het gebouw. Daarna zal het helemaal worden ingericht naar de tijd toen Samson erin woonde. Het is de bedoeling dat het Elisabeth Samson huis een grote toeristische trekpleister wordt.