De recent doorgevoerde maatregelen op het gebied van de wisselkoers moeten uiteindelijk de economie van het land weer in rustig vaarwater brengen. Het hebben van meerdere koersen die ook nog instabiel zijn leidt binnen de samenleving tot grote onzekerheid. Daarvan zal afgestapt worden. Besloten is om de minimum en maximum verkoopkoers van de US-dollarkoers vanaf maandag tussen SRD 14.29 en SRD 16.30 te laten schommelen.

Minister Armand Achaibersing van Financien en Planning heeft tijdens een persconferentie gesteld, dat sedert het aantreden van deze regering zaken zijn uitgevoerd om gefaseerd de economie weer gezond te krijgen. Een van de belangrijke zaken volgens de bewindsman is, dat er geen monetaire financiering meer plaatsvindt. De eerdere aanpassing van de wisselkoers van SRD 7,52 naar SRD 14,29 was noodzakelijk omdat de wisselkoers niet meer realistisch was. Dit kwam ook door de begroting met torenhoge schulden en dat de Centrale Bank van Suriname over weinig internationale reserves beschikte om de koers te steunen. De minister zegt met het nieuwe besluit er alle vertrouwen in te hebben dat aanvullende maatregelen en de medewerking van de totale samenleving de situatie gezond te maken is. Aan speculanten zei de minister dat ze niets zullen hebben aan een hoge koers als de waarde van de SRD afneemt.