Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft wederom een bezoek gebracht aan het district Nickerie. Het nogmaals aandoen van het rijstdistrict had als doel de maatregelen die enkele maanden geleden waren aangekondigd te inspecteren. De OW-minister kondigde vernieuwingen van alle kantoren in alle districten aan. Projecten en voorstellen gedaan door het districtscommissariaat liggen jaren bij de OW-dependance, maar zijn niet opgepakt, terwijl ze een urgente karakter hebben. De OW-bewindsman voerde verschillende gesprekken tijdens zijn bezoek in het afgelopen weekend.

Volgens de OW-minister zijn simpele zaken blijven liggen, zoals infrastructuur in verkavelingsprojecten, waarbij mensen percelen hebben gekocht, maar niet kunnen bouwen. Werkzaamheden waarbij wegverbindingen voorzien moeten worden van duikers voor een nieuwe ontsluiting, laten nog op zich wachten. Er zijn gesprekken gevoerd met ondernemers en dienstverleners die middels aanbestedingen opdrachten uitvoeren. Ze zijn reeds geïnformeerd over het nieuwe beleid van de regering en ook van Openbare Werken. Problemen met betrekking tot de productie van padie kwamen ook aan de orde. Minister Nurmohamed drukte de padieboeren op het hart om zich te bundelen en samen te werken in het belang van land en volk. Districtscommissaris (DC) Senrita Gobardhan gaf desgevraagd aan dat er onlangs een urgentielijst aan OW is aangeboden met de vraag naar assistentie. De burgermoeder wil dit jaar nog urgente zaken aanpakken, maar zegt dat er beperkte financiële middelen beschikbaar zijn om problemen op te lossen.

Minister Nurmohamed maakte gebruik van de gelegenheid door een overeenkomst te tekenen, waarbij 18 personen bij een school te werk worden gesteld voor onderhoudswerkzaamheden. Het ministerie van Openbare Werken heeft circa 500 personeelsleden in het rijstdistrict, maar niet eenieder wordt betaald, want het nieuwe aangetrokken personeel ontvangt nog geen salaris. In verband met de komst van de minister waren enkele tientallen ondernemers uitgenodigd voor een gesprek. Na het onderhoud met de bewindsman bleken ze bijzonder opgelucht te zijn. Ze kijken reikhalzend uit naar een betere samenwerking met het ministerie. Minister Nurmohamed zei dat er mag worden uitgegaan van een gezonde samenwerking tussen het districtscommissariaat en OW-Nickerie. “Naast het ministerie van OW maken de ministeries van ROS en LVV ook deel uit van het platform. Problemen worden samen in kaart gebracht, uitgewerkt en daarna tot uitvoering gebracht” aldus de OW-minister.