De minister van Justitie en Politie (Juspol), Kenneth Amoksi, heeft de Sustainable Development Goals (SDG) Jeugdambassadeurs Chermain Pansa, Sivern Hammen samen met Jeugd Parlementariër, Winston Adaba op zijn kabinet ontvangen. Dit bezoek van donderdag 4 maart 2021 was een vervolgbezoek van november 2020.Tijdens dit voortzettingsbezoek zijn er concept voorstellen gegeven over hoe deze jeugdvertegenwoordigers een bijdrage kunnen leveren aan vraagstukken over het jeugdbeleid die gaande zijn. Ook is er interesse getoond naar beleidsgebieden rakende de jeugd, waarop het ministerie zich zal focussen. Er zijn vervolgens ideeën aangehaald hoe jeugdcriminaliteit een halt toe te roepen. Er is met de bewindsman nader gesproken over projecten van Stop kindergeweld en misbruik, het bezwaren van de straffen tegen daders als ook het meer belichten van de strafbare feiten.

De Jeugdvertegenwoordigers hebben ook gesproken over enkele modellen die zij zullen ontwikkelen om het ministerie dichterbij de jongeren te brengen. Op deze meeting heeft Navisa Waterberg vertegenwoordiger van het Bureau Vrouwen – en Kinderbeleid (BVK) enkele projecten aangehaald die gaande zijn. Eén daarvan zijn de filmpjes over seksueel misbruik in samenwerking met Opa Doeli.

Ten aanzien van het kinderbeleid geeft de bewindsman aan dat Juspol daadwerkelijk één van de portefeuillehouders is van het jeugdbeleid en dat zij daarom de afdeling Jeugdzaken van de politie niet moeten overslaan. Die is de dienst met wie er ook een samenwerking moet zijn naast BVK. Daar kunnen zij achterhalen welke strafbare feiten het meest gepleegd worden door jeugdigen. De minister zei verder dat hij uitkijkt naar het projectvoorstel van de jeugdvertegenwoordigers. Zij moeten informatie inwinnen en hun voorstel op papier zetten, dan zullen zij de ondersteuning krijgen van BVK.