De leiding van het Mungra Medisch Centrum (MMC) in het district Nickerie werkt naar het opschalen van het aantal MCU-plekken (medium care unit). Tijdens een persconferentie van het Covid-team Nickerie heeft directeur Shaista Abdul aangegeven dat er momenteel twee MCU-plekken zijn. Er wordt gewerkt naar opschaling daarvan met nog eens 5 plekken.

Deze opschaling is naast het in gereedheid brengen van een nieuwe isolatiefaciliteit. Met het creëren van meerdere MCU-plekken in het ziekenhuis werkt de leiding aan adequate opvang van Covid-patiënten die intensieve medische zorg nodig hebben.

Thans wordt het VHP-partijcentrum in Nickerie “omgebouwd” tot isolatiefaciliteit voor opvang van Covid-positieve personen. Bijkans 90 positieven zullen na afronding van de werkzaamheden kunnen worden opgenomen. Abdul zei verder dat er is uitgekeken naar een nieuwe locatie omdat het MMC en het Staatslogeergebouw niet langer in staat zijn alle Covid-positieve patiënten op te vangen.