In de ochtenduren vertrekt een afgevaardigd team van QN – Sports richting de Verenigde Staten; de missie is om het Concacaf Gold Cup 2021 gebeuren van de nationale selectie van Suriname ( Natio) te coveren en zodoende de Surinaamse gemeenschap van informatie vanuit de staat Orlando (Florida) te voorzien.

Dagelijks zal deze informatie via het programma ‘QN – Gold Cup insight’ verstrekt worden aan het voetbalminnend Suriname, dat natuurlijk uitkijkt naar de verrichtingen van bondscoach Dean Gorre en Natio. Dit programma zal als eerst te zien zijn op QN – Sport channel 7.2 op zondag 11 juli om 21.00 uur; op STVS 8.2 verschijnt het om 22.45 uur na het EK – journaal. Ook via social media kanalen zoals YouTube, Facebook en de website van QN – Sports zijn de programma’s elke dag te volgen.

Suriname speelt haar 1ste wedstrijd op 12 juli tegen Jamaica; 4 dagen later wacht hen het treffen met Costa Rica, terwijl tegen de 3de opponent (Guadeloupe of Guatemala) op 20 juli gespeeld wordt. De 1ste 2 wedstrijden worden in Orlando afgewerkt, terwijl Natio voor het 3de treffen helemaal richting Houston afreist.

Het team van QN – Sports dat afreist, bestaat uit 4 sportjournalisten/verslaggevers, te weten Quaraisy Nagessersing (Executive Director/ Producer), Katiuscia Sanches (co-producer/ verslaggeving), Ameet Binda (co-producer/film/ montage) en Rasjied Soeltan (co-producer/ website coverage/ verslaggeving). Verder reist Glenn van Straatum (ex-Transvaal en Natio )vanuit Oakland(CA) naar Orlando af om zich toe te voegen als voetbaldeskundige aan het team van QN – Sports.

Deze missie is mogelijk gemaakt met de complimenten van hoofdsponser Gow2, Fernandes Auto Handel (Isuzu D Max), Kuldipsingh Group (STIHL) , Suriname Alcoholic Beverages NV (Borgoe), Jack tours & travel service en een paar goede kontakten van QN – Sports.

Vermeldenswaardig is dat alle sportjournalisten van QN – Sports die afreizen, geaccrediteerd zijn door de Concacaf en toegang hebben tot het mediacentrum. De accreditatie biedt ook toegang tot het stadion om de wedstrijd live te aanschouwen op de perstribune in het stadion. De accreditatie heeft QN – Sports rechtstreeks met de Concacaf zelf in orde gemaakt.