“Het idee van de regering is juist een van motivatie. Wij willen mensen juist motiveren om te gaan vaccineren en niet verplichten.” Zo sprak minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tijdens de voortzetting van de openbare vergadering van de Nationale Assemblee op donderdag 14 oktober 2021 over de stand van zaken met betrekking tot Covid-19. De bewindsman antwoordde dat voorstellen met betrekking tot de communicatie in zekere mate al zijn doorgevoerd. Hij wees in deze op het presenteren van ervaringen van patiënten en ICU-beelden.

De bewindsman benadrukt voorstander te zijn van een meer Covid-vriendelijkbeleid. Hij stelt echter dat de gezondheid van het individu wel een is van eigen verantwoordelijkheid. Minister Ramadhin: “Het mag geenszins de bedoeling zijn dat de overheid een “sakafasi” positie inneemt, terwijl er zoveel voorlichting is over Covid-19.” Hij heeft ook niet de indruk dat het beleid autoritair of dwangmatig is.

“Alle voorlichtingsprogramma’s zijn uitnodigend en vriendelijk en eenieder die zich heeft laten vaccineren, heeft dat uit eigen beweging gedaan.” Minister Ramadhin zegt dat de voorlichtingsprogramma’s aantrekkelijker gemaakt zullen worden. Studies hebben volgens de bewindsman uitgewezen dat vaccins degelijk beschermen.