“Iedereen viert zijn jaardag, maar uiteraard zit je nu met een andere situatie. Enerzijds je bent president. Al wil je geen jaardag vieren en dat heb ik ook gezegd. Ik wil geen jaardag vieren, maar dan is er toch een groep van medewerkers, een groep om je heen die zegt nee, wij willen. Uiteindelijk ga je iedereen de ruimte moeten geven. Ik had graag gewild dat ik met de hele samenleving iets gedaan had, maar mijn opdracht was duidelijk. Geen feest, vanwege Covid”, zo reageert president Chandrikapersad Santokhi op kritiek vanuit de samenleving op zijn bekritiseerde jaardagdans.

De president zegt slechts toestemming te hebben gegeven om een dankdienst en felicitatiemoment te organiseren. “Ik heb dat aan het personeel overgelaten om te organiseren. We hebben een gebedsdienst thuis gehad, en een dankdienst en felicitatie aan het werk.” Op de kritiek vanuit de samenleving over zijn dansje op zijn jaardag, zegt hij dat het personeel bij zijn vertrek na de formaliteiten erop aandrong, dat zij hem nog even wilde zien bewegen, want de politiekapel is er. “Er is helemaal geen sprake geweest van een feest met Kasimex Houseband. Het was de politiekapel. U kunt toch zien dat het om geuniformeerde personen gaat.”

“Het is vervelend dat het zo is overgekomen dat de president aan het feesten is, terwijl er Covid-beperkingen zijn. Ik heb zelf geweigerd toen het programma gemaakt werd, maarja wat moet je doen als je op het punt staat te vertrekken en het personeel zegt we willen de president ook even zien swingen”, aldus het staatshoofd.

De president vindt het totaal niet correct dat personen dat van zijn werkplek vergelijkt met daarbuiten waar mensen tien tot twaalf bands inhuren en commercieel gaan feesten, met alle risico’s. “Op het kabinet zijn de meeste mensen gevaccineerd. Dat is de opdracht. Elk personeelslid moet gevaccineerd zijn. We hebben de bijeenkomst ordelijk georganiseerd. Het is even uit de hand gelopen, dat de president om een dansje gevraagd is. Een dansje, goed bedoeld, maar verkeerd overgekomen. Daarover moet er goed gecommuniceerd worden, maar er is nimmer een feestje gepland”, beaamt het staatshoofd.