Een gemengd team van de politie heeft op zaterdag 21 mei onder supervisie van het Taksforce team verschillende verkeerscontroles gehouden in het district Commewijne en wel op de volgende locaties te weten: Service station Tamansari; de Pronk- en Commissaris Roblesweg; de Meerzorgweg/ Oost-west verbinding (veerplein).
Er werden in totaal 136 voertuigen gecontroleerd, van wie 15 personen werden geverbaliseerd. De ovetredingen waarop deze groep beboet is geworden is onder andere:

  • Rijden zonder een rijbewijs
  • Rijden zonder dat het voertuig is gekeurd
  • Rijden zonder dat het voertuig is verzekerd
  • Rijden zonder een nummerplaat
  • Rijden met een defecte koplamp
    Nadat het team de werkzaamheden te Commewijne had afgerond, koersten zij richting Paramaribo alwaar zij de werkzaamheden voortzette. Op drie verschillende locaties werden drie personen die zich schuldig hadden gemaakt aan geluidsoverlast vanuit hun voertuigen, afzonderlijk overgebracht naar de verschillende politiebureaus.
    Het gaat in deze om de bestuurder R.A. (27) die zich bij een servicestation aan de Wilhelminastraat bevond. Vervolgens werd bij de voortzetting van de surveillance bij de servicestation aan de Van Idsingastraat en de Kwattaweg de 25-jarige H.R.(25) aangehouden en overgebracht. De derde autobestuurder bevond zich tijdens die overtreding bij een servicestation aan de Kwattaweg en de Gradostraat.
    Voor de formele afhandeling werden de drie autobestuurders onder begeleiding van de politie gereden naar respectievelijk de politiebureaus Geyersvlijt, Munder en Kwatta.
    De politie zal keihard optreden tegen personen die er een gewoonte van maken om post te vatten op locaties zoals de servicestations en luid muziek middels kolossale muziekinstallaties vanuit hun voertuigen afspelen.