De 39-jarige Rinaldo M. is in de middag van dinsdag 24 mei op een adres te Para door leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) opgespoord en aangehouden. Hierna is hij overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Rinaldo wordt ervan verdacht zich op maandag 11 april schuldig te hebben gemaakt aan vermoedelijk diefstal middels braak op een woonadres in het district Para. Daarbij zijn er werggenomen een groot geldbedrag, een jachtweer met patronen en gouden sieraden.

Toen de benadeelde de diefstal ontdekte deed hij aangifte bij de politie. Na bekomen informatie werd na enkele weken Janice D., zijnde de levenspartner van Rinaldo op zondag 1 mei door het RBTM te Coronie opgespoord en aangehouden. Naar aanleiding van haar verklaring kwam haar partner Rinaldo in beeld.

Bij de voorgeleiding gaf Rinaldo de politie te kennen niets af te weten van de diefstal middels braak en een verklaring wenst af te leggen in tegenwoordigheid van zijn raadsvrouw. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Zijn eerder aangehouden levenspartner Janice was reeds achter slot en grendel geplaatst.

Het is niet uitgesloten dat er nog meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht.