De 70-jarige voetganger Gustaaf Dors heeft op dinsdag 21 juni, na te zijn aangereden door een Toyota busje aan de Indira Ghandiweg nabij de Rijsdijkweg, ter plaatse het leven gelaten.

De politie van het bureau Rijsdijk deed na de melding van de aanrijding met dodelijk afloop de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst werd het slachtoffer dat geen teken van leven meer vertoonde op het wegdek aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de voetganger vast.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is geconstateerd dat de 60-jarige autobestuurder E.L. over voornoemde weg reed. Hij kwam vanuit de richting van Zanderij gaande in die van Lelydorp. Ter hoogte van de Rijsdijk weg stak de voetganger Gustaaf zonder voldoende uit te kijken, rennend de straat over. De automobilist E.L. probeerde daarbij naar links uit te wijken, maar reed de voetganger toch aan met voor Gustaaf het noodlottige gevolg. De bestuurder die niet onder invloed van alcohol verkeerde werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na te zijn verhoord is E.L. heengezonden, terwijl zijn rijbewijs door de politie is ingevorderd. Het Noah busje is ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van Gustaaf is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding zal worden overgedragen aan de verkeersunit van Regio Midden.