hand of a prisoner

De politie van het bureau De Nieuwe Grond heeft op maandagavond 1 augustus de 43-jarige verdachte Amiet S. ter zake oplichting aangehouden.

Een benadeelde deed aangifte tegen deze verdachte en gaf de politie te kennen dat Amiet vanaf de maand januari 2022 tot en met mei 2022 een groot geldbedrag in U$ van hem had ontvangen. Naar zeggen van de aangever zou Amiet tegen een goedkopere bedrag personenauto’s importeren.

Na ontvangst van het geldbedrag in U$ constateerde de benadeelde dat de verdachte hem telefonisch heeft geblokkeerd, waardoor hij aangifte deed contra de verdachte. De wetsdienaren spoorden hem op en hielden hem aan.

Na gepleegde overleg met het Openbaar Ministerie is Amiet voor oplichting in verzekering gesteld.

Aangezien de politie vermoedt dat Amiet meerdere personen op deze manier heeft opgelicht, worden eventuele benadeelden gevraagd zich in verbinding te stellen met de politie van De Nieuwe Grond op de telefoonnummers 582055 of 580677.