De 23-jarige Jarzinho B. is zaterdagavond 30 juli door leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) na bekomen informatie en goed speurwerk op een locatie in het ressort Paramaribo opgespoord en aangehouden.

Enkele houders van kans speelhuizen, deden aangifte tegen deze verdachte ter zake verduistering en oplichting. Onderzoek wees uit dat Jarzinho het tot een gewoonte had gemaakt om de medewerkers van de kans speelhuizen aan te geven dat hij een geldbedrag had gewonnen en die moest out cashen. Hij kon echter niet tonen dat hij daadwerkelijk had gewonnen, omdat hij steeds weer aangaf internet problemen te hebben op zijn mobiel. Aangezien hij een bekende gokker was en vertrouwd overkwam bij de medewerkers betaalden ze hem uit, waarna hij weer plaatsnam achter een machine en deed alsof hij weer speelde. Op een bepaald moment stond hij op en verliet de plek met medeneming van het geldbedrag. Zo heeft de verdachte verschillende kans speelhuizen opgelicht en grote geldbedragen verduisterd. Het vermoeden bestaat dat de verdachte meerdere kans speelhuizen heeft aangedaan en benadeeld met zijn praktijken.

Jarzinho is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De Recherche van Regio Midden is belast met het verder onderzoek in deze zaak.