Op woensdag 19 juli 2023 ontving de politie van het Centrum een melding van het Command Center over een aanrijding op de Wilhelminastraat, ter hoogte van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De voetganger S.M. (35) die werd aangereden, is als gevolg van de opgelopen verwondingen helaas overleden in het ziekenhuis.

Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat de autobestuurder E.T. kort voor de aanrijding in een VW Amarok pick-up over de Wilhelminastraat reed, komende vanuit de richting van de President Da Costalaan en gaande in de richting van de Van Sommelsdijckstraat. Op een bepaald moment kreeg de bestuurder een black-out, waardoor hij de controle over het voertuig verloor. Dit leidde tot een botsing met zes andere voertuigen die geparkeerd stonden op de linker berm van de Wilhelminastraat, gezien vanuit de Van Sommelsdijckstraat richting de President Da Costalaan.

Naast de aangereden voetganger S.M., werden ook de voetgangers C.K. (32) en X.F. (26) geraakt terwijl zij over de linker berm liepen. Twee van hen werden met een opgeroepen ambulance naar de SEH gebracht voor medische behandeling. De veroorzaker E.T. en een ander slachtoffer E.B. zijn zelfstandig naar de SEH gegaan. E.T. is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs, maar de politie heeft dit rijbewijs ingevorderd.

Het lichaam van de overleden voetganger S.M. is in beslag genomen voor obductie. Deze zaak is overgedragen aan de Verkeersunit Paramaribo voor verder onderzoek.