Tijdens de viering van het Javaans Nieuwjaar in Suriname heeft het optreden van de Surinaams-Javaanse zanger Maroef Amatstam voor ophef gezorgd. Op social media circuleerde een filmpje waarin te zien leek te zijn dat de zanger abrupt moest stoppen na het zingen van het nummer ‘Lobi Sranan – Libi kon Tranga now’. Echter, bij het bekijken van de live beelden bleek dat het filmpje geknipt was, en dat hij twee coupletten en twee refreinen van het nummer had gezongen voordat hij stopte.

Voorafgaand aan zijn optreden had Maroef Amatstam met minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken afgesproken dat hij een aangepaste versie van het nummer zou zingen. Toen hij toch de oorspronkelijke versie zong, werd hem gevraagd om te stoppen. Minister Somohardjo gaf aan dat Maroef zich niet aan de afspraak had gehouden, waardoor hij besloot in te grijpen om misinterpretaties te voorkomen.

Tijdens het optreden liep een vrouw naar Maroef toe en fluisterde iets in zijn oor, waarna hij besloot te stoppen met zingen en het podium verliet. Hij had ook eerder aangegeven dat hij het nummer niet mocht zingen vanwege politieke gevoeligheden.