Op dinsdag 15 augustus 2023 zijn M.B. (31 jaar) en H.M. (31 jaar) aangehouden door de Recherche van Regio Paramaribo wegens diefstal in een woning aan de Grote Combéweg.

De benadeelde, W.K., had op zaterdag 22 juli 2023 aangifte gedaan bij het politiebureau Centrum. Hij meldde dat er uit zijn woning op het eerder genoemde adres 8 auto-batterijen, 2 kinderstoelen, 1 ventilator en diverse huishoudelijke items waren gestolen. W.K. was niet thuis op het moment van de diefstal, maar werd door een buurman op de hoogte gebracht dat er een wit voertuig op zijn terrein stond geparkeerd. Een man was bezig spullen in het voertuig te laden. Toen W.K. thuis aankwam, waren de dieven al vertrokken. Een controle in zijn woning bevestigde dat de genoemde goederen waren verdwenen. Het onderzoek werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Na verkregen informatie werd het voertuig van de daders geïdentificeerd en werden ze op 15 augustus 2023 opgespoord en gearresteerd. Het onderzoek onthulde dat de gestolen goederen met een taxi waren vervoerd, waarvan de chauffeur niet op de hoogte was van de diefstal. Een deel van de gestolen spullen werd teruggevonden en aan W.K. teruggegeven.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de taxichauffeur H.M. vrijgelaten door de politie, terwijl verdachte M.B. in hechtenis is genomen.