Op dinsdagochtend 22 augustus 2023 heeft een jachtopziener aangifte gedaan van de diefstal van een groep van 29 beschermde raven op het politiebureau Zanderij. Deze raven behoren tot de Laeri-ara soort, herkenbaar aan hun blauwe verenkleed en witte wangen, en zijn exclusief te vinden in Brazilië. In de maand juli van dit jaar werden deze beschermde vogels illegaal het land binnengebracht, maar vervolgens werden ze door de politie in beslag genomen. De vogels werden ondergebracht bij de Dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB) in Zanderij. Op 22 augustus 2023 stond gepland dat de vogels, na overleg met de Braziliaanse autoriteiten, zouden worden teruggebracht.

Uit een voorlopig onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de verdachten tussen 01.00 uur en 03.00 uur ‘s ochtends 23 van de raven hebben gestolen. Deze raven werden veilig bewaard in een garage. De verdachten hebben ook de sloten van de garage meegenomen.

Er zijn tot op heden nog geen verdachten gearresteerd. Er is echter wel een voertuig geïdentificeerd dat mogelijk verband houdt met de diefstal.

We willen graag een beroep doen op de samenleving om waakzaam te zijn en eventuele informatie met betrekking tot dit incident direct te delen met elk politiebureau of via het nummer 115 van het Command Center. Uw medewerking wordt zeer op prijs gesteld.