Op dinsdagochtend 22 augustus 2023 werd de 17-jarige recidivist R.C. kort na een inbraak in het ressort Santo Boma gearresteerd door buurtbewoners op een adres aan de Verlengde Welgedacht C-weg. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de politie van het Santo Boma-bureau, die ter plaatse kwam voor onderzoek.

R.C. wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak die op dezelfde dag samen met een handlanger werd gepleegd. Voorlopig politieonderzoek heeft aangetoond dat de verdachten de woning aan de voorzijde benaderden en via de achterdeur naar binnen gingen. Terwijl R.C. op de uitkijk stond, merkte hij een voertuig dat het terrein opreed. Hij waarschuwde zijn medeplichtige, die op dat moment binnen was. Hierop werd R.C. omsingeld door buurtbewoners, waardoor zijn handlanger de kans zag om te vluchten met een aanzienlijke hoeveelheid geld in Surinaamse dollars en Euro’s, evenals een gaspistool. Dankzij oplettende buurtbewoners konden andere gestolen goederen niet worden meegenomen. Het vermoeden bestaat dat de verdachten per auto werden afgezet. Er wordt momenteel gewerkt aan de arrestatie van de voortvluchtige handlangers.

Vanwege de jeugdige leeftijd van R.C., die een recidivist blijkt te zijn, is hij overgedragen aan de politie van Jeugdzaken. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij in hechtenis genomen in het Jeugd Doorgangscentrum te Opa Doeli.