De politie van Regio Midden, in het bijzonder het district Para, maakt duidelijk dat zij vastberaden zullen optreden tegen elk geval van verstoring van de openbare orde. Dit omvat met name illegale auto- en bromfietsenraces. De politie zal niet discrimineren en zal optreden tegen individuen die zich bezighouden met dergelijke illegale races op locaties zoals de Krakka-, Afobakaweg, Bouterse Highway, de omgeving van Lelydorp en andere ressorten.

Recentelijk is er een trend opgemerkt waarbij zowel auto’s als bromfietsen worden aangepast om buiten de wettelijk vastgestelde normen te opereren, met verhoogde decibelproductie als gevolg. De politie benadrukt dat zij niet zullen aarzelen om motorvoertuigen die bij overtredingen betrokken zijn in beslag te nemen en zware boetes op te leggen aan overtreders. In veel gevallen betreft het illegale bromfietsenraces waarbij vooral jongeren betrokken zijn. Ouders en verzorgers worden opgeroepen om nauwlettend toe te zien op de activiteiten van hun kinderen.

Met verhoogde zichtbaarheid op de weg streeft de politie ernaar de veiligheid voor de samenleving te vergroten. In geval van ongeregeldheden wordt een beroep gedaan op de samenleving om direct contact op te nemen met de politie via het alarmnummer 115, de gratis tip lijn 179 of het dichtstbijzijnde politiebureau. De handhaving van veiligheid is een gezamenlijke inspanning van burgers en de politie.