Op zaterdag 2 september 2023 heeft het Justitieel Interventie Team (JIT), bijgestaan door de Militaire Politie (MP), zich begeven naar het westen van Suriname, in het district Nickerie. Daar werd een illegale landingsbaan ontdekt die was aangelegd door een criminele drugsorganisatie. Volgens nauwkeurige informatie werden op deze landingsbaan regelmatig illegale vluchten uitgevoerd.

Het JIT-team trof bij aankomst op de baan een volledig verbrand eenmotorig vliegtuig aan. Bovendien bleek dat de criminelen ook het basiskamp in brand hadden gestoken. Tijdens het daaropvolgende onderzoek rondom de illegale landingsbaan werd een minigraafmachine en een aantal jerrycans met vliegtuigbenzine ontdekt. Deze items werden onmiddellijk op last van de Procureur-Generaal vernietigd.

Het JIT-team is momenteel intensief bezig om de criminele organisatie die verantwoordelijk is voor de illegale activiteiten op deze landingsbaan te identificeren en te onderzoeken. Het onderzoek is nog gaande en zal worden voortgezet.