Het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) heeft in samenwerking met de politie van het bureau Geyersvlijt de 37-jarige verdachte F.S. opgespoord en aangehouden op zijn woonadres aan de Tammengastraat.

De arrestatie volgde op een aangifte van verduistering door de eigenaar van een benzinestation. Uit het politieonderzoek is gebleken dat de verdachte, die worstelt met een gokverslaving, tijdens zijn dienst in de nacht van zondag 3 op maandag 4 september 2023 omstreeks 04.00 uur aangaf dat hij naar het toilet moest. Toen zijn collega’s merkten dat hij te lang wegbleef, begonnen ze een onderzoek en ontdekten dat de pompbediende spoorloos was verdwenen. Bij het controleren van de pomp waar F.S. dienst deed, stelde de eigenaar vast dat de geldbedragen niet waren overgedragen en dat de pompbediende was gevlucht met een aanzienlijk geldbedrag in Surinaamse dollars.

De verdachte werd naar het politiebureau gebracht, waar hij toegaf het geldbedrag te hebben verduisterd en te hebben vergokt bij Suribet.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte, vanwege zijn gokverslaving, in hechtenis genomen door de politie.