Bron Foto: KPS-RMS

Op woensdag 13 september 2023 is de Braziliaanse verdachte S.A.R., die betrokken was bij een dodelijke ruzie in Grankreek, aangehouden door leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) in samenwerking met de politie van Brokopondo. De arrestatie vond plaats toen de verdachte zich op dat moment in een boot te Sarakreek bevond.

De aanleiding voor de ruzie tussen de verdachte en de 52-jarige goudzoeker Perera da Silva, die op zaterdag 9 september plaatsvond, is nog onbekend. De confrontatie escaleerde echter, waarbij de verdachte S.A.R. zijn landgenoot ernstig verwondde. Het slachtoffer, Perera da Silva, overleed als gevolg van de opgelopen verwondingen.

Na het incident sloeg de verdachte op de vlucht, maar hij is nu in hechtenis genomen en zal worden overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, die verantwoordelijk is voor het lopende onderzoek naar de moordzaak