Foto: KPS RMS

Op dinsdag 19 september 2023, omstreeks 00.43 uur, heeft de politie een verdachte aangehouden in verband met een ernstig verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken waren. De aanrijding vond plaats tijdens een inhaalmanoeuvre op de Indira Gandhiweg, waarbij vier slachtoffers gewond raakten en twee voertuigen zwaar beschadigd raakten.

Bij aankomst op de plaats van het ongeval trof de politie vier voertuigen aan, waarvan twee ernstig beschadigd waren. Vier slachtoffers werden aangetroffen, waarvan twee lichamelijk letsel hadden opgelopen. De gewonden werden met ambulances naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis gebracht.

Uit het politieonderzoek bleek dat de veroorzaker, de bestuurder van een Mercedes-Benz, op de Indira Gandhiweg reed, komende vanuit de richting van Latour en gaande in de richting van Lelydorp. Ter hoogte van de Samboerastraat haalde de bestuurder zijn voorligger in, wat resulteerde in een botsing met drie voertuigen die uit de tegenovergestelde richting kwamen.

Na de aanrijding verliet de bestuurder van de Mercedes-Benz de plaats van het ongeval zonder zijn identiteitsgegevens achter te laten en liet daarbij de gewonde slachtoffers hulpeloos achter. Na informatie te hebben ontvangen dat de bestuurder zich schuilhield bij een appartementencomplex in Menkendam, ging de politie van De Nieuwe Grond naar de locatie.

Bij aankomst van de politie probeerde de bestuurder, een 26-jarige verdachte genaamd L.G., te vluchten. De politie slaagde er echter in om de verdachte aan te houden. Het bleek dat de verdachte niet in het bezit was van een geldig Surinaams rijbewijs.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte L.G. in verzekering gesteld. De zaak is nu overgedragen aan de afdeling Unit Verkeer Midden voor verder onderzoek.