Tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten in verband met de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) is president Chandrikapersad Santokhi benaderd door internationale mediabedrijven, waaronder The Financial Times en Bloomberg. Deze media hebben eerder deze week een gesprek gehad met president Santokhi om te praten over de handels- en investeringskansen van Suriname, evenals de toekomstige koers van het land na de aankondiging van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van olie.

De interesse van de media richtte zich ook op het herstelprogramma van de Surinaamse regering en de overeenkomst voor schuldherschikking met internationale crediteuren. President Santokhi benadrukte dat Suriname tal van mogelijkheden biedt aan internationale investeerders en over een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen beschikt. Hij verklaarde: “Er zijn aanzienlijke kansen in andere sectoren die kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkeling en de versterking van de Surinaamse economie.”

President Santokhi benadrukte ook het belang van het behoud van de Surinaamse bossen, die samen met het Amazone-oerwoud worden beschouwd als de ‘longen van de aarde’. Suriname zet zich in om als een carbon-negatief land bij te dragen aan een gezonde en leefbare planeet. Hij zei: “We dragen niet alleen zorg voor ons eigen volk, maar leveren ook een bijdrage aan het welzijn van de gehele mensheid. Suriname zal concrete stappen ondernemen om de economie te diversifiëren door te investeren in handel, de agrarische sector en groene industrieën.”