In het kader van het wereldkampioenschap dammen voor zowel mannen als vrouwen, gehouden in Curaçao, blijft het Surinaamse damteam sterk presteren. Na vijf rondes van het 5e Curacao Open Challenge, met de deelname van 44 spelers uit 15 verschillende landen, hebben Surinaamse deelnemers indrukwekkende resultaten neergezet.

Bhagwandas, Ngawikromo, en Salarbaks uit Suriname bevinden zich in de top van het open toernooi. Bhagwandas staat momenteel op de 7e plaats met 7 punten, inclusief 3 remises en 2 overwinningen. Ngawikromo volgt met 6 punten op de 11e plaats, met 4 remises en 1 overwinning. Salarbaks heeft ook 6 punten verzameld en staat op de 17e plaats, met 4 remises en 1 overwinning.

Andere Surinaamse deelnemers bevinden zich in het middenveld van het toernooi. John Schmeltz heeft 5 punten met 2 overwinningen, 2 remises en 2 verliespartijen. Stanley Moetoer heeft ook 5 punten, met 2 overwinningen, 2 remises en 2 verliespartijen. Dheeradj Somai en Phavan Basdewsing hebben beide 5 punten, met respectievelijk 3 remises en 1 overwinning, en 3 remises en 1 overwinning. Dewsharan Sital heeft 2 remises gespeeld en 3 verliespartijen.

De voormalige Russische wereldkampioen Alexander Shvartsman, die nu de Israëlische nationaliteit heeft, leidt momenteel het toernooi met 9 punten, gevolgd door de Braziliaanse grootmeester Allan Silva met 8 punten en de 75-jarige Anatoli Gantvarg, een voormalig wereldkampioen, met eveneens 8 punten.

Het programma voor de 6e ronde ziet er als volgt uit: Santosh Bhagwandas neemt het op tegen Antonio Cabrera uit de Dominicaanse Republiek, Quincy Ngawikromo speelt tegen Nicholas Ramsundar uit Trinidad, en Arief Salarbaks gaat de strijd aan met Silvio Blijden uit Curaçao. Phavan Basdewsingh en John Schmeltz zullen het tegen elkaar opnemen in de 6e ronde, terwijl Dheeradj Somai het opneemt tegen Sanches Wilson uit de Dominicaanse Republiek. Oud-landskampioen Stanley Moetoer zal het opnemen tegen de huidige Trinidadiaanse kampioen Dickson Maughn, en Dewsharan Sital zal het opnemen tegen Frans Citroen uit Aruba.

Gedetailleerde toernooiresultaten, pairings en partijen zijn te vinden via de volgende link: https://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=1…