v.l.n.r: Simran Sunashna Sewbaran,Shaiera Yazleen Sharvana Santoe, Muskaan Priyanka Balwantsingh, Suraja Jhaanvi Premchand en Tonika Kahadarua

Op zaterdag 7 oktober 2023 markeerde een bijzondere gebeurtenis in het district Nickerie, toen de Miss Hindustani Nickerie 2023 Contest na een afwezigheid van 16 jaar plaatsvond. Deze prestigieuze missverkiezing is een fundraising-evenement georganiseerd door de Sociaal Culturele Vereniging Karishma, met als nobel doel het brengen van de ‘Flying Hanuman’ naar Nickerie.

Deze show werd in de VHP-zaal in Nickerie gehouden. Negen getalenteerde deelnemers stonden centraal in de competitie, die oorspronkelijk 12 deelnemers had, maar vanwege bijzondere omstandigheden moesten drie deelnemers zich terugtrekken. De wedstrijd bestond uit verschillende rondes, waaronder de sarie-ronde, de talentenronde, de galakledingronde en de vragenronde.

De avond was extra bijzonder vanwege de aanwezigheid van een deskundige jury, bestaande uit:

  1. Mw. Sieslen Tjon Atsoi
  2. Mw. Mohnie Varsha Babulall
  3. Mw. Reshma Doerdjan – Surjbali Sing
  4. Mw. Raisa Pawirotaroeno
  5. Mw. Santusha Jairam
  6. Mw. Priscilla van Brussel
  7. Ravin Changoer (voorzitter Jury)
  8. Dinesh Doerdjan (punten teller)

De voorzitter van SCV Karishma, Laksmienarain Doebay, bedankte de aanwezigen en de lokale bedrijven voor hun steun en sponsoring van het evenement. Hij benadrukte de sterke band tussen de deelnemers en de organisatie, waarbij hij de contestanten beschouwde als zijn eigen dochters. Het organiseren van de Miss Hindustani Contest was een uitdaging, maar dit jaar was er eindelijk voldoende animo voor.

De winnares van de avond was Simran Sunashna Sewbaran, gekroond tot Miss Hindustani Nickerie 2023, terwijl de eerste ereplaats, first runner-up, naar Shaiera Yazleen Sharvana Santoe ging en de tweede ereplaats, second runner-up, naar Muskaan Priyanka Balwantsingh. Suraja Jhaanvi Premchand eindigde als vierde en Tonika Kahadarua als vijfde.

Het publiek werd verwend met een avond vol pracht en praal, en de organisatoren en deelnemers oogstten lof voor het herstellen van deze gewaardeerde traditie in Nickerie na 16 jaar afwezigheid. De Miss Hindustani Nickerie 2023 Contest heeft niet alleen de schoonheid en talent van de deelnemers gevierd, maar heeft ook samengebracht en de gemeenschap in Nickerie verenigd voor een nobel doel.

Voor wie de volledige show wil bekijken, is deze beschikbaar om het evenement nogmaals te beleven.Hieronder de volledige show: