Op 10 oktober 2023, rond 15.00 uur, brak er een verwoestende brand uit bij de houtzagerijen De Eenheid en Nooitgedacht aan de Duisburglaan. De brand werd voor het eerst opgemerkt door de bewakers van houthandel De Eenheid.

Na nader onderzoek bleek dat de bewakers op het terrein 3 verdachte personen hadden gezien, die vervolgens op de vlucht sloegen toen ze werden achtervolgd. Toen de bewakers een sterke gasgeur waarnamen, begonnen ze met een inspectie. Tijdens dit onderzoek ontdekten ze meerdere brandende boomstammen op het terrein van De Eenheid, terwijl bij houthandel Nooitgedacht een loods al in lichterlaaie stond.

Bij houtzagerij Nooitgedacht gingen zowel een aantal boomstammen als een loods met verschillende machines in vlammen op. Bij De Eenheid werden meer dan 10 stapels boomstammen door de brand verwoest. Gelukkig raakte niemand gewond tijdens het incident.

Foto: KPS-Paramaribo

Vanwege de brand werd de afslag van de Coesewijnebrug naar de Duisburglaan tijdelijk afgesloten voor verkeer. De brandweer van het Korps Brandweer Suriname is momenteel bezig met het blussen van smeulende resten. De politie zet haar onderzoek voort om de exacte oorzaak van de brand te achterhalen.