Op zaterdag 14 oktober 2023, rond 01.35 uur, vond er een beroving plaats op een open perceel in de buurt van de rotonde van de van ‘t Hogerhuysstraat. Het slachtoffer, D.S., werd van zijn tas beroofd, waarin SRD250, een mobiele telefoon, een mp3-speler met bijbehorende oortjes en persoonlijke bezittingen zaten. Tijdens de beroving verzette het slachtoffer zich tegen de verdachten, wat resulteerde in een verwonding aan zijn arm door een van de verdachten, die een mes gebruikte. Uit angst gooide het slachtoffer zijn tas naar de dieven en vluchtte richting Gow2 voor hulp.

Na een intensieve zoektocht door de politie werd een 18-jarige verdachte, genaamd J.A., door het slachtoffer herkend en door de politie aangehouden. Tijdens de voorgeleiding ontkende de verdachte zijn betrokkenheid bij de beroving. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de verdachte in voorlopige hechtenis genomen.

De politie van bureau Nieuwe Haven zet haar onderzoek voort en werkt aan de aanhouding van een medeplichtige in deze zaak.