Untitled design - 1

Op vrijdag 20 oktober 2023 voerde een gemengd team van Regio Midden Suriname een grootschalige controle uit in het achterland van Brokopondo, als reactie op toenemende berovingen in het gebied. Tijdens de operatie werden tal van voertuigen geïnspecteerd, wat resulteerde in twee aanhoudingen op verdenking van overtreding van de Wet verdovende middelen en de Vuurwapenwet.

Bij de eerste verdachte, F.C. (39 jaar oud), werd ongeveer 50 gram marihuana aangetroffen. De tweede verdachte, L.A. (62 jaar oud), werd betrapt met een illegaal Five Shutter-vuurwapen en 15 scherpe hagelpatronen. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie werd F.C. in voorlopige hechtenis genomen, terwijl L.A. na ondervraging werd vrijgelaten.

De politie van Regio Midden doet een dringend beroep op de gemeenschap van Brokopondo om gebruik te maken van de huidige vuurwapenregistratie die momenteel gaande is in het district. Voor meer informatie en om deel te nemen aan het registratieproces kunnen burgers contact opnemen met de politie van Brokopondo Centrum via het telefoonnummer 325474.