Op maandag 23 oktober 2023 heeft het Command Center zijn activiteitenverslag gepresenteerd aan president Chandrikapersad Santokhi op het Kabinet van de President. Tijdens de bijeenkomst werden de operationele resultaten van het Command Center gedurende de periode van 4 augustus tot en met 6 september met het staatshoofd besproken.

Het Command Center bestaat uit diverse veiligheidseenheden die samenwerken om de veiligheid, orde en rust in de samenleving te handhaven. Tijdens de ontmoeting werd ook het logo van deze dienst onthuld. Ondanks enkele uitdagingen heeft het Command Center positieve resultaten geboekt. Commissaris van politie, Bryan Isaacs, benadrukte echter dat het verkrijgen van passend transport nog steeds een grote uitdaging vormt. President Santokhi deelde mee dat er al financiële middelen zijn vrijgemaakt voor de aanschaf van reguliere voertuigen.

De president benadrukte de noodzaak voor het Command Center om altijd open te staan voor ondersteuning bij hun operaties. Hij benadrukte het belang van veiligheid en drong erop aan dat het team altijd voorbereid moet zijn op noodsituaties. Hij moedigde de leden aan om regelmatig te trainen en alert te zijn op situaties waarbij mensen onrust zouden kunnen stoken om hun eigenbelang. President Santokhi benadrukte de inspanningen van de regering om door middel van dialoog rust te handhaven en benadrukte het belang van het behouden van vrede en orde in het land.

Hij riep specifiek op om rekening te houden met de naderende kerstperiode en sectoren zoals de goudwinning, waar potentiële dreigingen kunnen ontstaan. De president vroeg de leden om hun jurisdictie te begrijpen en voorbereidingsplannen te maken. Ook benadrukte hij het belang van capaciteit en uithoudingsvermogen bij mogelijk langdurige noodsituaties. De president erkende dat zaken als trainingsmateriaal, middelen en de rechtspositie van het personeel belangrijk zijn, maar benadrukte vooral dat samenwerking tussen verschillende korpsen cruciaal is. Hij keek uit naar de voorstellen en aanbevelingen van het Command Center.