Op donderdag 9 november 2023, omstreeks 20:37 uur, brachten enkele familieleden de 16-jarige tiener P.Q. naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar ze helaas levenloos werd verklaard.

Na ontvangst van de melding begaf de politie van bureau Munder zich naar het AZP voor een onderzoek. Uit voorlopig onderzoek bleek dat P.Q. al 3 maanden zwanger was en leed aan een lage bloeddruk. Haar huisarts had medicijnen voorgeschreven voor deze aandoening. Volgens haar moeder had ze haar dochter herhaaldelijk “Oso dresi” en “brudu wiri” toegediend. Mogelijk heeft ze deze traditionele behandeling gecombineerd met de voorgeschreven medicatie, wat resulteerde in overgeven.

Een arts van de Spoedeisende Hulp constateerde officieel het overlijden. Tijdens het onderzoek werd een mobiele telefoon aangetroffen in het ondergoed van P.Q., die in beslag is genomen en doorgestuurd naar de afdeling Digitale Recherche voor verdere analyse. In overleg met het Openbaar Ministerie werd het lichaam in beslag genomen voor nader onderzoek.