Op zondag 12 november 2023 heeft de politie van bureau Latour de 29-jarige verdachte V.R., ook wel bekend als “Lino”, gearresteerd op grond van verdenking van verduistering en oplichting.

De 19-jarige V.M. diende op vrijdag 10 november 2023 een aanklacht in tegen haar partner, V.R., beschuldigd van vermeende fraude. Volgens haar verklaring hadden ze afgesproken om samen naar een juwelier aan de Latourweg te gaan om haar twee halskettingen te laten reinigen. Op de bewuste dag voelde V.M. zich echter niet goed en besloot in de auto te wachten terwijl haar vriend naar de juwelier ging. Later reden ze naar een supermarkt om boodschappen te doen. Op dat moment beweerde V.R. plotseling dat hij dringend naar huis moest om geld op te halen.

Terwijl V.M. bij de supermarkt wachtte, nam de tijd toe en V.R. was onbereikbaar toen ze hem belde. Ze informeerde haar nicht over de situatie, die haar vervolgens ophaalde. Samen gingen ze naar de juwelier om de kettingen op te halen, maar tot hun verrassing vertelde de juwelier dat V.R. nooit was langsgekomen om de kettingen te laten reinigen. Het werd duidelijk dat V.R. niet van plan was geweest om de beloofde dienst uit te voeren, wat leidde tot het besef dat ze door haar eigen partner was bedrogen. Dit resulteerde in de aangifte tegen hem wegens vermeende oplichting.

Het Openbaar Ministerie heeft, in afwachting van verdere onderzoeken, V.M. in voorlopige hechtenis genomen. Deze zaak wordt momenteel onderzocht door de politie om alle aspecten van het incident te verifiëren en te verhelderen.