Het ministerie van Openbare Werken heeft de Afdeling Kust-, Rivier- en Natuurbeheer (KRN) belast met het onderhoud van de dijk in het district Nickerie, nadat een deel van het gras op de Zeedijk langs de Abdul Ghanie Madharweg gedeeltelijk afbrandde. Er wordt vermoed dat kwaadwilligen vuur hebben aangestoken, wat leidde tot een brand op de dijk. De brandweer werd snel ingeschakeld om verdere verspreiding te voorkomen, aangezien het gras dient als versteviging van de dijk.

Met de huidige extreme droogte wordt een dringend beroep gedaan op de samenleving om geen vuur aan te steken bij de dijk en geen sigarettenpeukjes op de dijk te gooien. Deze voorzorgsmaatregelen zijn essentieel om het risico op brand te minimaliseren en de stabiliteit van de dijk te waarborgen. De autoriteiten benadrukken het belang van waakzaamheid en samenwerking om de kwetsbare dijk en omliggende gebieden te beschermen tegen onnodige brandincidenten.