Op zaterdag 11 november 2023 heeft de politie van bureau Latour de verdachte R.P. (28) gelokaliseerd en gearresteerd. R.P. wordt beschuldigd van het ernstig mishandelen van zijn ex-vriendin P.M. (20) op woensdag 8 november 2023 op een adres in het ressort Latour.

Na ontvangst van een melding over de zware mishandeling, heeft de politie van het genoemde bureau het betreffende adres onderzocht. Bij aankomst van de politie bleek dat het slachtoffer P.M., samen met haar zus P.R. en hun minderjarige kinderen, thuis was toen de verdachte R.P. het woonadres bezocht. Uit angst voor de verdachte sloot de zus de deur, maar R.P. ging agressief tekeer tegen de twee zussen en trapte uiteindelijk de deur open. Hij drong het huis binnen en bracht zijn ex-vriendin met vuistslagen ernstig letsel toe.

Het slachtoffer wist te ontsnappen, maar werd achtervolgd door de verdachte. Nadat ze stopte en aangaf geen relatie meer met hem te willen, escaleerde de situatie. R.P. haalde een vuurwapen tevoorschijn, wat leidde tot paniek bij de vrouw. Ze rende naar de buren en klom over de schutting om zich te verbergen. Nadat de verdachte vertrok, keerde ze terug naar haar woning en schakelde de politie in.

R.P. is na zijn arrestatie op 11 november 2023 naar het politiebureau gebracht voor voorgeleiding. Na overleg met het Openbaar Ministerie is besloten de verdachte in voorlopige hechtenis te nemen.