Op zondag 13 november 2023 ontving de politie van Livorno een melding van ernstige mishandeling, waarbij een 38-jarige vrouw, R.R., slachtoffer was van haar vriend V.R. (30). V.R., die die dag thuis kwam van zijn werk in het binnenland, beschuldigde haar van overspel en viel haar aan, zowel verbaal als fysiek. Ondanks haar vrolijke stemming vanwege Divali, werd ze aangevallen, kreeg ze vuistslagen in het gezicht en op het lichaam, en werd ze bedreigd met een houwer en een mes. Als gevolg van de aanval liep R.R. zwellingen op in haar gezicht en voelde ze zich onwel en koortsig.

De politie trof V.R. ter plaatse aan en bij zijn aanhouding ontkende hij de beschuldigingen, ging hij tekeer en verzette zich hevig tegen de politie. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd V.R. in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de zaak is in handen van de politie van bureau Livorno.