De politie van Santo Boma heeft succes geboekt in het oplossen van een bromfietsdiefstal die op woensdag 12 oktober 2023 werd gemeld. Op het politiebureau diende een aangifte in van gekwalificeerde diefstal van een Yamaha R150 bromfiets, waarbij de dader(s) nog onbekend waren.

Na het verkrijgen van informatie, die later door de politie van Santo Boma werd geanalyseerd, kwam H.T. als verdachte naar voren. Hij had de vermoedelijke uitlaatpijp van de gestolen bromfiets te koop aangeboden op Facebook. De politie ontbood de verdachte en nam de uitlaatpijp mee, aangezien de benadeelde eerder had verklaard dat de uitlaatpijp opvallend laswerk vertoonde. Bij het zien van de uitlaatpijp bevestigde dit de verklaring van de benadeelde. De uitlaatpijp werd in beslag genomen en H.T. werd aangehouden en in verzekering gesteld nadat hij de diefstal had toegegeven.

Zes andere verdachten kwamen ook in beeld: S.L., E.R., D.G., B.C., A.D. en A.J. De politie van Santo Boma arresteerde deze verdachten. Na overleg met een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie werden B.C., A.D. en A.J. na verhoor vrijgelaten, terwijl de drie eerstgenoemden in verzekering werden gehouden.

De gestolen bromfiets werd opgespoord en aan de benadeelde teruggegeven.