Op 14 november bracht Anton Edmunds, de General Manager van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) Caribbean, een bezoek aan minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. Minister Raghoebarsing fungeert als het centrale aanspreekpunt, de Governor, van Suriname bij de IDB. Als General Manager houdt Edmunds toezicht op en draagt hij bij aan de IDB-strategie en het beleid van zes Caribische lidlanden, waaronder Barbados, Bahamas, Guyana, Jamaica, Suriname en Trinidad & Tobago.

Het bezoek van Edmunds staat in het teken van de noodzakelijke afstemming met deze lidlanden. Tijdens de gesprekken stond de toekomstige samenwerking tussen Suriname en de IDB centraal. Er werd uitvoerig gesproken over de actuele sociaal-economische situatie, de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de ondersteuning van de IDB. Edmunds uitte optimisme over de ontwikkelingen en benadrukte dat de IDB Suriname blijft ondersteunen waar nodig.

Naast het bespreken van projecten in verschillende prioriteitssectoren, benadrukte de minister de noodzaak van goed bestuur en de versterking van kerninstituten. Voor de toekomstige samenwerking werd overeengekomen om de focus te leggen op projecten met betrekking tot fiscaal beleid, onderwijs, infrastructuur, landbouw, volksgezondheid, sociaal welzijn, milieu en cultuur. Een bedrag van ongeveer USD 340 miljoen zal de komende vijf jaar beschikbaar worden gesteld voor deze sectoren. Bovendien zal Suriname schenkingen in de vorm van projecten en technische assistentie van de IDB ontvangen.