Lions Club Wanica, in samenwerking met Lions Club Paramaribo North en het ministerie van Volksgezondheid, organiseerde een eendaagse gezondheidsbeurs met als thema “Meten is weten”. De beurs, die plaatsvond op zaterdag 18 november in het Regionaal Ziekenhuis Wanica ter gelegenheid van Wereld Diabetes Dag, heeft als doel het bewustzijn binnen de gemeenschap over een gezonde levensstijl te vergroten.

De focus van deze dag lag op het vergroten van het bewustzijn binnen de samenleving, met speciale aandacht voor personen met de twee grootste gezondheidsproblemen, diabetes en hoge bloeddruk, met betrekking tot hun voedingskeuzes. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukte het belang van goede informatie en de noodzaak om mensen bewust te maken van hun keuzes en gedrag om daadwerkelijke veranderingen te stimuleren. “Gezond leven en gezond blijven, daar streven wij naar,” zei Sharvin Anandbahadoer, president van Lions Club Wanica. Met deze dag hoopte de club een breed publiek te bereiken en bewustwording te creëren over gezondheid. Malti Baboeram Panday, president van Lions Club Paramaribo North, legde uit dat gezondheidsproblemen door metingen vroegtijdig kunnen worden aangepakt. Op locatie werden verschillende metingen uitgevoerd, waaronder suiker, bloeddruk, lengte en gewicht. Daarnaast kregen bezoekers informatie over traditionele geneeswijzen tijdens een Ayurvedische presentatie en ontvingen ze gezondheidsadviezen.