Vanochtend rond 10.45 uur werd S.M., een 31-jarige man, naar het politiebureau Rijsdijk gebracht nadat er melding was gemaakt van een tragisch incident tijdens de jacht. Een man informeerde de autoriteiten dat hij per ongeluk zijn 29-jarige neefje, D.R., had neergeschoten.

Volgens de verklaring van S.M. waren ze aan het jagen in het aangrenzende bos van de Kamaweg, een zijstraat van de Rijsdijkweg in Para. Hij dacht dat zijn neefje wild was en schoot gericht, niet wetende dat het zijn eigen neefje was. Na het schot bleek dat het geen wild dier was, maar zijn 29-jarige neef.

S.M. gebruikte het jachtgeweer van zijn grootvader, waarvan de vergunning was verlopen. Hij werd aangehouden voor overtreding van de vuurwapenwet, en het wapen werd in beslag genomen. Een arts bevestigde het overlijden, waarna het lichaam naar het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis werd gebracht.

De afdelingen Forensisch Onderzoek, Recherche Midden Suriname en de Kinder- en Jeugdbrigade waren ter plaatse voor onderzoek. De zaak is overgedragen aan de Kinder- en Jeugdbrigade.

De politie van Regio Midden Suriname betuigt haar medeleven aan de nabestaanden en wenst hen sterkte in deze moeilijke tijd.