Op donderdag 16 november 2023 werd O.A. aangehouden op verdenking van ernstige vergrijpen, waaronder poging tot moord, poging tot doodslag, voorbedachte rade bij zware mishandeling, zware mishandeling en mishandeling van de slachtoffers E.F. en W.R. Dit incident vond plaats in de Scorpion Bar te Meerzorg.

Voorafgaand aan de arrestatie was de verdachte al uit de bar verwijderd door de aanwezige beveiliging. Zijn gedrag en het feit dat hij onder invloed was van alcohol of andere bedwelmende middelen waren redenen voor deze verwijdering. Opmerkelijk genoeg keerde de verdachte kort daarna terug naar de locatie, gewapend met een scherp dolkmes. Hiermee verwondde hij de beveiligingsmedewerkers, die hem eerder uit de bar hadden gezet.

Na de aanhouding werd O.A. overgebracht naar het politiebureau voor voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie.