Op donderdag 16 november 2023 ontving de politie van het Livorno-bureau een melding over twee verdachten die op heterdaad betrapt werden bij het stelen van doksen aan de Tjon A Kietweg. Bij aankomst van de politie werd geconstateerd dat de verdachten R.R. (15 jaar oud) en zijn metgezel B.R. (20 jaar oud) beiden werkzaam waren bij de doksenkwekerij. De eigenaar van het bedrijf, R.S., werd telefonisch op de hoogte gesteld door een vriend die de diefstal ontdekte. Hij betrapte de werknemer R.R. voor de ingang van het bedrijf, waar hij een witte jutezak bij zich had met levende doksen. Na verder onderzoek bleek dat ook de verdachte R.R. op het terrein aanwezig was. De eigenaar verklaarde dat hij binnen drie weken meer dan 30 doksen had verloren. Beide verdachten werden door de politie van Livorno overgebracht naar het bureau, waar ze na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering werden gesteld.