Wilson Balansi, Wikash Ramsaran en Sujata Balradj zijn als de grote winnaars uit de bus gekomen bij de Strong Man & Woman 2023 competitie, georganiseerd door de Stichting Ultimate Power & Strength in samenwerking met het ministerie van Defensie. Op zondag namen in totaal 4 militairen en 9 burgers deel aan dit evenement. Deze sterke mannen en vrouwen streden tegen elkaar in sportonderdelen zoals de farmers walk, arm-over-arm truck pull, sandbag-to-shoulder en een car deadlift. In de klasse boven de 100 kg werd Balansi, een militair van beroep, uitgeroepen tot de sterkste man van Suriname. Donovan Dongo behaalde de tweede plaats, gevolgd door Felicio Ondaan (#3), Donovan Satam (#4), Donovan Imanuel (#5) en Kevin Forster (#6).

In de klasse onder de 100 kg was de militair Ramsaran de sterkste. De tweede plaats ging naar Jackson Madari, gevolgd door Shane Jubitana (#3), de militair Rohit Shri (#4) en de militair Vishaal Ramharakh (#5). In de vrouwen open klasse bleek Balradj de sterkste, met Priya Chentasingh op de tweede plaats. Balradj, de echtgenote van Ramsaran, vertegenwoordigde het ministerie van Defensie.

De activiteit werd geopend door de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, die de atleten veel succes wenste. Het ministerie van Defensie heeft sportactiviteiten herhaaldelijk ondersteund als onderdeel van het beleid om ervoor te zorgen dat defensiepersoneel zo fit, fysiek sterk en paraat mogelijk is.