In de vroege ochtend van zondag 26 november 2023 is een man van Hindoestaanse afkomst, wiens identiteit nog niet bekend is, omgekomen nadat hij was aangereden door een automobilist op de Anton Dragtenweg.

Na melding van het incident tussen een personenauto en een voetganger, arriveerde de politie van het bureau Geyersvlijt op de locatie voor onderzoek. Daar troffen ze de voetganger aan, die geen tekenen van leven meer vertoonde. Een arts heeft officieel de dood van de voetganger vastgesteld. Uit het voorlopige politieonderzoek blijkt dat de automobilist, N.H. (68), vanuit de David Simonstraat kwam en in de richting van de Anton Dragtenweg reed. Op een bepaald moment reed N.H. over een verhoging, stopte zijn voertuig iets verder, en ontdekte toen dat hij over de man was gereden.

N.H. informeerde direct het Command Center over het incident, waarna de dienstdoende politieambtenaar hem adviseerde naar het dichtstbijzijnde politiebureau te gaan. De automobilist begaf zich naar het politiebureau Geyersvlijt. Een andere automobilist die langsreed en het slachtoffer met bloed op het wegdek aantrof, meldde dit telefonisch aan de politie. De politieambtenaren kwamen ter plaatse voor verdere inspectie. Vanwege onvoldoende verlichting op de plaats van het incident is het nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

N.H. werd aangehouden maar na verhoor weer vrijgelaten. Zijn onverzekerde voertuig is in beslag genomen door de politie voor herkeuring. Het rijbewijs van N.H., die nuchter was ten tijde van het incident, is ingevorderd in afwachting van verder onderzoek.

Op bevel van het Openbaar Ministerie is het levenloze lichaam van het verkeersslachtoffer door de politie in beslag genomen voor obductie.