De politie van bureau Latour heeft op donderdagochtend 30 november 2023, tijdens verkeersregulering aan de Coesewijnestraat, de 32-jarige buschauffeur A.T. gearresteerd. Een verkeersagent observeerde dat A.T. het verkeer onnodig ophield, passagiers liet in- en uitstappen op de rijbaan zonder bij de bushalte te stoppen, en hierdoor een bromfietser hinderde. Gelukkig raakte de bromfietser niet ernstig gewond. Bij confrontatie met de politieambtenaar uitte A.T. beledigende taal.

Dit gedrag was niet nieuw, waardoor de politie de buschauffeur opnieuw aansprak. Na een stopteken bracht A.T. zijn bus tot stilstand, maar hinderde de politie bij het opleggen van een boete. Met assistentie van een andere verkeersagent werd A.T. gearresteerd. De buschauffeur heeft eerder snelrechtvonnissen voor overtredingen op zijn naam staan. A.T. is overgebracht naar het politiebureau en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld voor belediging en bedreiging.